Luchtballon
Windmolen

Milieu

ISO14001, ISO50001, OHSASISO14001

Een milieumanagement of milieuzorgsysteem, zoals ISO14001 of EMAS, helpt bedrijven om de nodige systemen en processen in te richten die nodig zijn om de milieuprestaties te verbeteren. En verbeterde milieuprestaties leiden uiteraard tot een kleinere milieu-impact milieu én vooral tot lagere kosten.  Welke onderneming wil dit niet?

ISO14001 bestaat uit een aantal beleidsmatige, organisatorische en administratieve maatregelen die een organisatie kan nemen om systematisch de milieurisico’s te beheersen en de milieuprestaties te verbeteren.  Deze norm is gebaseerd op het Plan – Do – Check – Act-systeem (PDCA) voor continue verbetering. Hiermee wordt het energiemanagement geïntegreerd in de dagelijkse processen van de organisatie.

 De implementatie van een milieumanagementsysteem helpt uw organisatie met:

Bovendien kan uw organisatie zich onderscheiden van de concurrenten door zich te laten certificeren volgens ISO14001.

Uiterlijk op 15 september 2018 dienen alle gecertifieerde bedrijven over te gaan naar de nieuwe versie ISO14001:2015. Deze is – net zoals ISO9001:2015 –  gebaseerd op de ‘high level structure’ (HLS).  Hierdoor kunnen organisaties deze normen voortaan gemakkelijker implementeren. Een Nederlandstalige versie van deze norm is uiteraard beschikbaar in de NBN-shop.

Dr. Green is erkend Lead Auditor ISO9001, ISO14001, ISO50001 en OHSAS. Wij implementeerden reeds bij verschillende bedrijven ISO-systemen en voeren zowel interne als externe ISO audits uit bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Deze ervaringen en beste praktijken delen we graag met onze klanten.

Dr. Green helpt u graag met: