Luchtballon
Windmolen

Energie

ISO14001, ISO50001, OHSASISO50001

Een energiemanagementsysteem of energiezorgsysteem, zoals ISO50001, helpt bedrijven om de nodige systemen en processen in te richten die nodig zijn om de energieprestaties te verbeteren. En verbeterde energieprestaties leiden uiteraard tot een efficiënter energieverbruik én vooral tot lagere energiekosten.  Welke onderneming wil dit niet?

ISO50001 bestaat uit een aantal beleidsmatige, organisatorische en administratieve maatregelen die een organisatie kan nemen om systematisch de energieprestaties te verbeteren.  Deze norm is gebaseerd op het Plan – Do – Check – Act-systeem (PDCA) voor continue verbetering. Hiermee wordt het energiemanagement geïntegreerd in de dagelijkse processen van de organisatie.

De implementatie van een ISO50001 helpt uw organisatie met:

Bovendien kan uw organisatie zich onderscheiden van de concurrenten en kan u uw energiekosten reduceren door zich te laten certificeren volgens ISO 50001.

Daarnaast legt de energiebeleidsovereenkomst (EBO) de toegetreden bedrijven op om binnen de 3 jaar na toetreding ISO50001 te implementeren of om de energiebeheersmaatregelen uit bijlage 9 van de EBO te implementeren én hierover jaarlijks te rapporteren.

Dr. Green is erkend Lead Auditor ISO9001, ISO14001, ISO50001 en OHSAS. Wij implementeerden reeds bij verschillende bedrijven ISO-systemen en voeren zowel interne als externe ISO audits uit bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Deze ervaringen en beste praktijken delen we graag met onze klanten.

Dr. Green helpt u graag met: