Luchtballon
Windmolen

Opleiding Omgevingsvergunning

Op 23 februari 2017 treedt de omgevingsvergunning in werking!

De invoering van de omgevingsvergunning beperkt zich niet alleen tot het samenvoegen van de stedenbouwkundige en milieuvergunningsprocedure, maar de procedures werden ook grondig geëvalueerd en vernieuwd. De omgevingsvergunning krijgt – net als de stedenbouwkundige vergunning vandaag – een permanent karakter.

Maar is deze omgevingsvergunning werkelijk van onbepaalde duur? Wat gebeurt er met je huidige milieuvergunning? Hoe moet je een (her-)vergunning aanvragen?  Op al deze vragen en véél meer, krijg je een antwoord tijdens dit seminarie.

Op donderdagnamiddag 27 oktober 2016 organiseert Dr. Green een uiteenzetting over deze nieuwe omgevingsvergunning in Antwerpen (Berchem) waarbij een overzicht wordt gegeven van de wijzigingen, de praktische gevolgen en mogelijke oplossingen.

Attest voor bijscholing milieucoördinator

Deze opleiding komt in aanmerking voor de wettelijke 30 uren opleidingsplicht voor milieucoördinatoren. Alle deelnemers ontvangen na afloop een officieel attest.

Programma

Donderdagnamiddag 27 oktober 2016

13u00: Ontvangst & registratie van de deelnemers
13u30: Uiteenzetting Omgevingsvergunning
16u30: Vragen & einde

Uw docent

Pieter Cox is Burgerlijk Ingenieur Scheikunde, specialisatie milieutechnologie en heeft jarenlang ervaring als milieucoördinator in de petrochemische industrie.

Dhr. Cox is zaakvoerder van Dr. Green, een ingenieurs- en adviesbureau voor Milieu, Preventie en Energie dat ondermeer optreedt als extern milieucoördinator, preventieadviseur en ADR veiligheidsadviseur.

Daarnaast is dhr. Cox ook gastdocent aan de UHasselt voor nieuwe milieucoördinatoren en hij treedt regelmatig op als gastspreker voor diverse milieu-opleidingen.

Locaties

ALM
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem
www.almantwerpen.be

ALM – een voormalig privéziekenhuis – is na een grondige renovatie omgebouwd tot dé meeting- en conferentielocatie van Antwerpen. Op een boogscheut van het centrum, in een groene en rustige omgeving, ligt een parel van een complex dat even design als duurzaam is.

Inschrijven

De kostprijs voor dit seminarie bedraagt €150, excl. BTW.

Inbegrepen: opleiding, catering, syllabus en aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan hier

 

06/07